Kokit innoissaan villiyrttikoulutuksesta

Villiyrttikoulutusta on paljon saatavilla,  mutta ammattilaisille tarkoitetut villiruoan erikoiskurssit ovat puuttuneet. Ravintolakoulu Perho ja ELO-säätiö yhteistyökumppaneineen korjasivat tilanteen luomalla raamit ammattilaisten villiruokakoulutukselle ja kouluttamalla opettajista myös villiruoka-asiantuntijoita. Toukokuun puolivälissä toteutettiin pilottikurssin kevään 2-päiväinen jakso, aiheena villiyrtit. Katso koulutuksesta tehty video.

Syksyllä keskitytään sieniin, marjoihin ja  riistaan.

Nyt pilotoitu villiruokakoulutus on tarkoitus levittää ravintola-alan oppilaitoksiin koko Suomeen. Pääsääntöisesti Ravintolakoulu Perhon opettajista koostuva pilottiryhmä perehtyi villiyrtteihin ja kaloihin. Syksyllä jatketaan marjoihin, sieniin, poroon ja riistaan. Kurssin suorittaneet voivat toimia villiruokakouluttajina.

Jarmo-Seija-Sami

Pilottikoulutuksen pääopettajat olivat Ravintolakoulu Perhon kestävän gastronomian lehtori Jarmo Åke ja keittiömestari Sami Tallberg. Herkullisten villiruokien valmistuksesta vastasi keittiömestari Jouni Toivanen. Lisäksi kuultiin monia asiantuntijapuheenvuoroja: Luontoportin tuottaja Eija Lehmuskallio, tietokirjailija ja hortoilija Raija Kivimetsä, luonnonvaratoimialaraportin tehnyt Anne Ristioja, villiruoka.fi-perustaja Heikki Ruusunen sekä Ossi Kakko ja Pekka Väänänen. Kurssin mahdollistavat ELO-säätiö villiruokaan innostuneiden kumppaneidensa kanssa sekä Metsämiesten säätiö. Metsäretken Hai-kumisaappaat koko joukolle toimitti Berner Sport. Kurssikokonaisuuden vetäjä on ELO-säätiön Seija Kurunmäki.

Kesän aikana kurssilaiset suorittavat välitehtävät, mm. ympäristöpassin ja ruokatarinan.  Syksyllä sama ryhmä jatkaa perehtymistä syyskauden villiruokiin: riistaan, marjoihin ja sieniin. Kun kevään ja syksyn osat on hyväksytysti suoritettu, kurssilaiset saavat villiruokaosaajatodistuksen.

Katso video.
Katso kuvat.

Lisätietoa:

Sami Tallberg, 040-1580734 samitallberg@hotmail.com
Jarmo Åke, 040-1478552 Jarmo.Ake@perho.fi
Seija Kurunmäki, 0400-460894 seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Jatka lukemista

ELO

Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot jaettu