Teemakuukaudet

Tutustu Suomen kansallisiin ruoka-aarteisiin

Suomalaiset ja ruoan ammattilaisista koostuva raati valitsivat kaksitoista suomalaista ruoka-aarretta. Tässä ovat kansallisruoka –äänestyksen finalistit! Raatimme laati jokaiselle ruoka-lajille oman ylistyspuheen, joihin voit tutustua alla. Valitse suosikkisi, ja äänestä Suomen kansallisruokaa täällä! Valokuvat ovat kuvaaja Laura Riihelän ja ruokastylisti Juuli Hakkaraisen käsialaa.

Klikkaa kuvia päästäksesi lukemaan raadin ylistyspuheet!

Tammikuu / pitsa

Helmikuu / hernekeitto

Maaliskuu / ruisleipä

Huhtikuu / mämmi

Toukokuu / kalakeitto

Kesäkuu / viili

Heinäkuu / karjalanpiirakka

Elokuu / mustikkapiirakka

Syyskuu / muikut tai silakat ja muusi

Lokakuu / karjalanpaisti

Marraskuu / graavi kala

Joulukuu / maksalaatikko

Jatka lukemista

ELO

Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot jaettu