Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu

Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen. 

Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Messukeskus Helsinki. 

– Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta!”, sanoo Lari Helenius.

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja, Mara ry. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

– Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Tulevalta edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa!, kommentoi Christian Angelov.

Vuoden Kokki 2020 finaalin tulokset:

  1. Vuoden Kokki: Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, (1329/1710p.)
  2. Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa, (1265/1710p.)
  3. Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki, (1238/1710p.)
  4. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, (1215/1710p.)
  5. Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki, (1202/1710p.)
  6. Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki, (1173/1710p.)
  7. Niko Suomalainen,  Ravintola Olo, Helsinki, (1002/1710p.)
  8. Turo Väärti Ravintola Juuri, Helsinki, (985/1710p.)

Maksimipisteet: 1710 p.

VuodenKokki2020_finaali_pistetaulukko_13032020
VuodenKokki2020_semifinaali_pistetaulukko_12032020
Huomioitu GPRP-vaatimusten mukaiset tietosuojaselosteet ja luvat / ELO-säätiö.

Vuoden Tarjoilija 2020 finaalin tulokset:

  1. Vuoden Tarjoilija Christian Angelov, Finnjävel Salonki, Helsinki (81,66p. / 110p.)
  2. Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, (74,01/ 110p.)
  3. Jeremias Salonen, Ravintola Kaskis, Turku (69,94 / 110p.)
  4. Otto Kämppi, Viking Line Gabriella, Helsinki (64,02 / 110p.)
  5. Tiia Hänninen, Freelancer, Hämeenlinna (58,50 / 110p.)
  6. Anu Kärki, Armas Catering, Tampere (57,75 / 110p.)
  7. Milla Nordlund, Ravintola Kalatori, Rauma (53,88 / 110p.)

    Maksimipisteet: 110 p.

Paras keittiö-assistentti: Hiep Nguyen, opiskelija, Perho Liiketalousopisto
Paras sali-assistentti: Samuli Toivanen, opiskelija, Perho Liiketalousopisto

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat:
 HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Jubilee Oy, Decanter, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Diversey Suomi Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.

Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki

Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki

Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 kuvapankki:
https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157713011942033 
Kuvaaja: Santeri Stenvall / ELO-säätiö
 
ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi

Bettina Lindfors 
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
@BettinaLIndfors

 

Jatka lukemista

ELO

Lentävä lautanen -ruokakulttuuripalkinnot jaettu